Joikatips

Joikatips

Joikakaker har mange venner. Her presenterer vi noen tips fra de som elsker Joika.

Joikakaker på tallerken med tilbehør

 

Tips fra våre trofaste brukere

 

Oppskrift 1
Stek purre, løk, potet og kålrabi. Bland så dette opp i Joikaen. Serveres med tyttebær og brokkoli.


Oppskrift 2
I gryten med Joika tilsetter du erter som har ligget i vann fra dagen før, en ilten boks tomatpure, litt hakket persille, litt pepper og en skvett portvin.


Oppskrift 3
I gryten med Joika tilsetter du 1 dl matfløte, 5-6 skiver ekte geitost, 1 ts soyasaus, 1 liten boks sjampignon og 150 gr frosne erter. Serveres med kokte poteter og brokkoli.


Oppskrift 4
I gryten med Joika tilsetter du litt fajitas krydder, jalapenos, mais, sjampignon, løk og hvitløk samt evt litt cayennepepper.


Oppskrift 5
Fres vårløk og østerssopp i olje. Kok brokkoli i 3 minutter og sil av vannet. Bland salt, pepper, frosne tyttebær i en boks Joika. Varm godt opp og server med tagliatelle eller ristet loff.


Oppskrift 6
Legg artisjokkhjerter i en ildfast form. Hell over 1 boks Joikakaker. Legg på noen klatter sæterrømme og dekk det hele med gratineringsost. Stekes i ovnen ved 200gr til osten er gylden. Serveres med grønne erter og kokt ris.

 

Nils Nordskaar, Joikakakenes far, har sin egen favoritt:
Joikakakene varmes forsiktig i sausen, tilsatt litt rømme og/eller fløte. Server mandelpoteter og rørte tyttebær til. Ønsker du mer viltsmak kan du tilsette litt brunost i sausen.